De Code Courant

De (internet)krant voor deelnemers aan CoderDojo Waddinxveen

CoderDojo start met HTML

Naast programmeren in Scratch gaat de CoderDojo in Waddinxveen vanaf vandaag ook aan de slag met HTML. De taal die gebruikt wordt voor het maken van webpagina's.

Kennismaking met HTML

Een van de deelnemers die graag meer wilde leren over HTML is Jouw Naam. Zijn/Haar eerste kennismaking met HTML was het maken van deze krant. Gelukkig had één van de mentoren alvast alle tekst gemaakt. Zo hoefde er niet veel getypt te worden en kon hij/zij gelijk aan de slag met de HTML code. En het resultaat mag er zijn. Van een onleesbare brij van woorden heeft Jouw Naam er een mooie krant van gemaakt. Binnenkort worden er zelfs nog andere HTML tags besproken en gebruikt, zodat dit steeds meer op een echte krant gaat lijken.

Eigen webpagina

Het maken van een krant is leuk maar het is natuurlijk de bedoeling om iets veel leukers te gaan maken. Het plan is dan ook om de kinderen bij de CoderDojo uiteindelijk hun eigen webpagina te laten maken. Deze pagina's zullen, als ze af zijn, op de website van CoderDojo Waddinxveen te zien zijn. Voor meer informatie over de CoderDojo en meer HTML lessen ga je naar de website van CoderDojo Waddinxveen.